Opplysningskontoret for frukt og grønt/frukt.no
SESONG FOR:
Verdens enkleste eplekake
Dette er ikke bare en superenkel eplekake, den inneholder også mer epler enn de fleste eplekaker. Kaken krever lite forberedelser og lages i en brødform.
Ingredienser
- 1 kg epler. Ca 6 eple
- 1,5 dl romtemperert melk
- 3 egg
- 50 g hvetemel
- 1 dl sukker
- 3 ss smeltet smør
- 1 ts malt kanel
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 190 grader over- og undervarme.
- I en stor bolle, bland sammen egg, melk, smeltet smør, sukker, kanel, vaniljeekstrakt og bakepulver. Rør inn litt mel av gangen til du har en jevn røre.
- Fjern kjernen på eplene og skjær tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Ha eplene i røren.
- Ha bakepapir i en brødform - det er lettere å forme bakepapiret hvis du først klemmer det sammen til en klump. Klipp av bakepapiret som stikker opp av brødformen.
- Ha røren med med eplene oppi brødformen. Røren skal så vidt ikke dekke toppen av eplene. Hvis du trenger bittelitt mer røre så kan du blande 1,5 ss melk, 1 ss mel og 1 ss sukker til du har nok.
- Stek kaken i ovnen til den er gylden (ca 50-60 minutter).
- Sjekk om den er gjennomstekt ved å stikke en liten kniv i midten av kaken. Kaken er gjennomstekt hvis den ikke får bløt røre på seg.
- La kaken vile i brødformen i 10 minutter før du tar den opp.
- Topp kaken ved å helle vaniljesukker gjennom en sil.
- Servér, gjerne med iskrem og litt karamellsaus.