



Squashen er en lagspiller
Grønnsaken som løfter de andre på laget til nye høyder.
For mange er squash en viktig grønnsak gjennom sommeren. Den kan brukes i mange sammenhenger og den smaker godt. Den kan brukes i grønnsaksburgere, som pasta eller puttes i en wok.
Alene er den ikke stort å skryte av, men sammen med løk, tomater og beter kommer den virkelig til sin rett.

Enorm avling
Hvis du gir den tilstrekkelig med vann og næring, er det utrolig hvor mange squash du kan få ut av én eneste plante.
Som en evaluering av sommerens avling i familiehagen, mente min svigerinne at en halv plante vil være nok for henne neste år. Selv vil jeg nok gå for fire planter igjen.
Max plassutnyttelse
Squashplantene blir som regel ganske svære. Derfor liker jeg å plante dem ytterst i mine pallekarmer, slik at de kan vokse utover og nedover, og ikke ta all verdens plass i bedet. Jeg legger gjerne ut en kompostrist de kan vokse på, slik at fruktene holder seg rene og fine.

Fryse
Litt legger jeg i fryseren, og da helst som finsnittet.Terninger av squash klarer jeg ikke å få brukt. Det kan være en god idé å salte squashen først. Da vil en del av vannet renne av og du sitter igjen med en masse som er enklere å håndtere, etter min erfaring
