TIPS TIL 17. MAI:

Rabarbraterte med mandelfyll

Publisert Sist oppdatert

Mørdeig:

  • 125 g kaldt smør
  • 250 g mel
  • 100 g melis
  • 1 egg
  • 30 g finmalte mandler eller mandelmel

Kjør kaldt smør, mel og melis kornete i en blender. Tilsett egg og mandelmel og kjør det raskt sammen. Klem deigen lett sammen, pakk den i folie og la den hvile kaldt i ca en time.

Sett ovnen på 175 grader. Kjevl ut mørdeigen og kle formen med deigen, klem deigen lett inntil og litt over kanten. Prikk deigen lett med en gaffel og la formen stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Mandelfyll:

  • 300 g romtemperert smør
  • 300 g finkornet sukker
  • 3 egg
  • 300 g finmalte mandler eller mandelmel
  • Ca. 300 g rabarbra

Visp smør og sukker lyst og luftig. Visp inn ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg. Bland til slutt inn mandelmel. Bre fyllet jevnt utover tertebunnen.

Skjær rabarbra i skiver og legg det i ønsket mønster på toppen av kaken.

Stek terten midt i ovnen i cirka 45 minutter, eller til fyllet har «satt seg».

Powered by Labrador CMS