PROGRAM 2018 FOR KVELDE OG HVARNES HAGELAG

  PROGRAM 2018 FOR KVELDE OG HVARNES HAGELAG

Alle møtene holdes på Hedrum Bygdetun i Kvelde kl 18.30, hvis ikke annet er nevnt. Det er utlodning og bevertning. ALLE VELKOMMEN !

Tir. 16 .jan.  Årsmøte . Vi ser lysbilder fra året som er gått, blant annet fra vår store snegleaksjon, og så koser vi oss med varmende suppe og godt brød.

Tir.20.feb.  Svart- og rødlista plantearter er tema. Ellen Finne kommer og forteller oss om det vi bør vite om dette.

Tir. 20.mars. ”Kilden” av Gabriel Scott. Tellef Lund kommer og skal gjøre oss bedre kjent med fiskeren Markus. Sammenhengen i landskap, plantelivet og dyreliv fyller han med største undring….og så hadde jo Markus  også sitt store hageprosjekt.
Denne kvelden blir spennende, noe vi bør få med oss.

Tir. 17.april. Gjenbruk i hagen og hvordan dyrke i pallekarmer. Dette spennende temaet tar Morten og Linda Dal, driverne av ” Hagen på Saga ” i Enebakk for seg. Det planlegges en gjenvisitt i ”Hagen på Saga” i årets sommertur.

Tir. 24.april. Vårdugnad fra kl 17.30  på Bygdetunet. Kaffe og vafler etter innsatsen.

Tir. 29.mai.  Handletur til Rønneberg Gartneri, her har de et mangfold av planter og vi er heldige og får prosenter. Flott blomsterutlodning og kaffekos etterpå. Felleskjøring fra Gylnarheim for de som ønsker det kl 17.00.

LØRDAG 16.juni. SOMMERTUREN i år går til Oslo. Omvisning på Bogstad Gård, både ute (i den romantiske landskapsparken fra 1780, med slyngende kanaler, dammer og bro) og inne i huset. Vi spiser og koser oss litt, før turen går til Enebakk hvor vi besøker ” Hagen på Saga”. Der blir det hagevandring hvor det også finnes et utsalg. Vi har samarbeid med Andebu hagelag i år, så dette blir spennende. Bussen går fra Kvelde ved Gylnarheim kl 08.00, hvor den går videre om Andebu. Mere informasjon kommer. Alle Velkommen.

Tir. 21.aug. Vi starter opp høsten med en spennende hagevandring i Svaleveien 3a i Sandefjord, hos Inger og Sigmund Jorddal. Innholdsrik ung hage på en fjelltopp, med utsikt utover Sandefjordsfjorden. Her vokser det frodig fra glover og sprekker i fjellet, her er dam, kjøkkenhage og drivhus. En riktig samlerhage med blomstring fra april til november.
Vi skal være der ca kl 18.30. Felleskjøring fra Gylnarhjem kl. 17.30.

Tir. 18.sept. Bjørn Bergene kommer og selger sine flotte grønnsaker kl 17.30 på Bygdetunet.
Hva godt vi kan lage av gulrøtter, skal Inger Marit Dalhaug vise etterpå. Andebu hagelag er spesielt invitert denne kvelden.

Man. 8.okt.  Vi er bedt til Andebu hagelag, de har spennende tema om Bieblomster, se mere i programmet for Andebu. Si fra om noen trenger kjøring, det begynner kl 18.30 i Andebu.

Tiir. 21.nov. JULEMØTE med vårt tradisjonelle julebord og julekaker. Denne kvelden skal vi riktig kose vårs. Tema for kvelden er “Sunt julesnop vi lager selv” og det blir smaksprøver til kaffen.
Alle velkommen.

Med hilsen Inger Marit Dalhaug for Kvelde og Hvarnes hagelag