Bø og Sauherad hagelag har vårmøte i Bø prestegard den 4.april 2019 klokka 19.00

Bø og Sauherad hagelag har vårmøte i Bø prestegard den 4.april 2019 klokka 19.00

Bø og Sauherad hagelag inviterer den 4.april til vårmøte om gamle stauder og hvor passer det da bedre å møtes enn i den gamle Prestegarden i Bø! Tellef Lund fra Tjøme hagelag kommer og tar oss med tilbake til sin oldemors hage.

Bø og Sauherad hagelag inviterer den 4.april til vårmøte om gamle stauder og hvor passer det da bedre å møtes enn i den gamle Prestegarden i Bø! Tellef Lund fra Tjøme hagelag kommer og tar oss med tilbake til sin oldemors hage.. Peoner, vårfloks, astilbe, løyntnanshjerte og akeleier er plantenavn som vekker gode minner. Vi skal tilbake til «de glade 30-åra» med hager hvor det dufter syrin og sjærsmin og gamle stauder omkranser singelganger og grønne plener. Her blir det mye nostalgi og mange gode tips om gamle planter som vil passe godt i din egen hage også.

Etter foredraget blir det kaffe og kaker, hyggelig hageprat og utlodding av fine hagegevinster. Vi tar 50 kroner i inngangspenger.

Dette foredraget vil vi også bruke som bakgrunn for å etablere en Hagegruppe for Prestegardshagen i Bø. Denne gruppa vil vi prøve å gjøre til et samlingspunkt for hageglade i området vårt og vi vil i tillegg til å jobbe i hagen fokusere på det sosiale, med kaffekos i hagen, hageprat, erfaringsutveksling, bytte av planter og deling av god hage-litteratur.

Onsdag 10.april vil hagegruppa møtes i Prestegardshagen til hagevandring og idemyldring for å planlegge hva som skal skje i hagen utover våren og sommeren. Vi ønsker å plante så mye som mulig av gamle planter fra nærområdet inn i hagen og har du noen stauder å dele med oss blir vi svært takknemlige for det!