ALUNROT

ALUNROT

Møte 2. mars 2020 kl 19.00 i kantina på IDEA kompetanse v/Svein Opsahl "Blomstersvein"

 

Marsmøtet i Notodden Hagelag

ALUNROT

Hva i alle dager er nå det? spør folk når vi forteller at dette er tema for neste møte i Hagelaget. Det er fullt forståelig, det er ikke den stauden som tar mest plass på hagesentrene. Likevel, alle har sett disse fantastisk fargerike bladplantene i alle mulige nyanser av grønt, gyllent og nesten helt svart. Blomsterstanden er ofte ikke så iøyenfallende men den kan også være vakker i hvitt, rosa og over mot helt rød. Blant hagenerder har alunrot blitt en virkelig trendy plante og den er samleobjekt hos enkelte.
Mannen som kommer og skal lære oss mer om Alunrot, eller Heuchera som den største gruppa heter på fint, er «Blomstersvein» Opsahl fra Lier. Han har Norges største utvalg av disse.
Svein er gartner og har jobbet i gartneri fra han var 7 år kan han fortelle. Som pensjonist ble det spisskompetanse på alunrot og juleroser men han har også mye annet i gartneriet.
Hvorfor bør vi plante alunrot: Den er utrolig fargesprakende, de fleste beholder fargen gjennom vinteren og fryser ikke ned. Brunsneglene liker dem ikke.
Han vil ha med planter for salg på møtet.