Workshop i poding: Lag dine egne epletrær

Velkommen til podeworkshop og lag egne epletrær!

Søndag 5. april skal vi nyte våren utenfor Folkets Hus og lage våre egne epletrær. Hvaler er godt egnet for epledyrking, og med lange tradisjoner og flere lokale sorter er dette kunnskap og biologisk mangfold Hvaler Hagelag ønsker å ta vare på for fremtiden.

Vi begynner klokken 10.00 og holder på til 17.00 eller til alle podestammene har fått kvist. Roar Syversen viser oss poding i praksis og hjelper oss gjøre alt riktig. Stine Kirkebø har med noe informasjon om lokale og tradisjonsrike eplesorter samt et lite utvalg podekvister. Etter en kort introduksjon setter vi i gang, har du egen podekniv er det topp, ellers har vi et par vi kan dele på. Dette blir læring i praksis, masse hygge og godt samvær mellom hageinteresserte.

Prisen er 100,- for  Hvaler Hagelag sine medlemmer, 200,- for medlemmer i DNH og 300,- for ikkemedlemmer (det er mulig å melde seg inn ved påmelding) for å dekke leie av lokaler, podestrikker og podevoks. Grunnstammer koster 50,- (kostpris) og vi har bestilt 75 stykk, så det skal være nok til mange deltakere denne dagen. Selv om ikke alle grunnstammene går med i våre hager, får vi øvd oss. Målet er å pode alle grunnstammene, de som er til overs selger hagelaget på eplefestivalen og får på den måten formidlet eplekulturen videre til flere.

Ønsker du å være med er det nå tid for å jakte podekvister! Det skal være litt tjukke kvister av siste års vekst. Disse er rette, har ingen sidekvister og er finere i barken enn gamle kvister. Ta litt vått tørkepapir rundt kuttflaten, putt kvister av én sort i én brødpose, marker hvilken sort det er, lukk posen og legg den i kjøleskap frem til 5. april. Hvis mange har med en sort eller to, får vi et stort utvalg!

Vi spiser lunsj sammen rundt kl. 13 og tar med egen matpakke. Kaffe, te og drikkevann har vi på huset. Blir været ubehagelig flytter vi inn.

Påmelding skjer ved å sende mail til Hvaler Hagelag, helst innen 28. mars. Epost: hvalerhagelag@gmail.com
Eventuelt kan du sende tekstmelding til 40611571, men jeg har veldig dårlig dekning hjemme så svar kan ta tid. Vi gleder oss veldig til å starte påska med eplepoding og godt hagefellesskap!