Grenseløst på Bygdøy

Grenseløst på Bygdøy

Velkommen til en lærerik dag med Grenseløse grønnsaker og urter på det nye Bygdø Kongsgårds Gartneri søndag 10. september.

Bygdø Kongsgårds Gartneri er et inspirasjons- og kunnskapssenter for urbant landbruk og økologisk dyrking. Nå kan du oppleve gartneriet når Bygdøy Hageselskap inviterer til en dag med Grenseløse grønnsaker og urter.

Den 10. september får du muligheten til å utforske det nye gartneriet, spise spennende matretter fra ulike deler av verden, få omvisning i grønnsaksåkeren og lære om dyrking av eksotiske grønnsaker og urter. Du får også mulighet til å lage dine egne krydderoljer, og på Gartneriets butikk kan du handle bøker, matprodukter og redskaper.

Prosjektet Grenseløse grønnsaker og urter var gaven til Det norske hageselskaps beskytter HM Dronning Sonja på 75-årsdagen i 2012. Målet er å synliggjøre innvandrerkvinners grønne kunnskap som en ressurs for samfunnet og bidra til at mennesker med innvandrerbakgrunn veiledes til å dyrke egne vekster. Tanken er å legge til rette for integrering på sosiale møteplasser i nærmiljøet ved hjelp av Hageselskapets organisasjon.

Nå lever prosjektet videre rundt om i landet med ulike aktiviteter. På Bygdø Kongsgårds Gartneri er det Bygdøy Hageselskap som bidrar med sitt grenseløse arrangement førstkommende søndag, noe de håper skal bli et årlig evenement. Bygdøy-laget har også bidratt med blant annet et stort sitrontre til prosjektet på Gartneriet, takket være støtte fra Sparebankstiftelsen.

Gjennom arbeidsmarkedsbedriften Unikum deltar også folk med minoritetsbakgrunn i arbeidstreningen på Gartneriet. Unikum eies av Kirkens Bymisjon og Oslo kommune og har som hovedoppgave å tilby mennesker uten arbeid nye muligheter i arbeidslivet.

For mer informasjon: Grenseløse grønnsaker og urter

Grenseløse grønnsaker og urter
Bygdø Kongsgårds Gartneri 
Søndag 10. september kl. 12–16
Transport: Buss 30 Bygdøy – Stoppested: Kongsgården