Østre Toten hagelag – Åpne hager 2019

Tradisjonen tro arrangerer Østre Toten Hagelag «Åpne Hager» i år også! Noen av våre hagevenner har invitert oss inn i sine hager og her er det åpnet opp for en prat om utforming, planter og hagetrivsel.

Alle hagene er merket ved hovedvei med hagelagets egne skilter i gult og grønt med «Åpen hage», og pil-skilt slik at du finner frem. Vis hensyn ved parkering.

Tid, sted og inngang:

  •  Lørdag og søndag 6. og 7. juli kl. 12.00 til 16.00
  •  Fire ulike hager
  •      Inngang kr 20,- per hage
    NB! Hos oss kan du betale med VIPPS (554497)

Presentasjon av hagene:

Anne Mette Pedersen og Ulf Stensberg sin hage;
Årumsvegen 48, Lensbygda, 2850 Lena. Cirka 3,5-4 km fra Lena sentrum, hagen ligger på høyre side av hovedveien og parkering er merket.
Romantisk, bugnende hage med hagestue, lysthus, to dammer  og en del stein. I hagen er det mye gjenbruk og spennende elementer. I tillegg til visning av hagen, blir det marked og ulike stands med mye til salgs – kom å bli hageinspirert samtidig som du gjør et godt kjøp.

Lene Bekkø og Knut Johannessen sin hage;
Løvli, Kolbuvegen 605, 2847 Kolbu. Cirka 6 km fra Lena Sentrum. Hagen ligger på venstre side av hovedveien og parkering merket 75 meter unna hageporten.
Frodig hage med mange soner og rom i hagen. Her er plen til å leke på, mange sitteplasser rundt i hagen, kjøkkenhage og drivhus med hagestue. Lene og Knut ønsker velkommen til en hage som spiller på plantenes form og farger, gjenbruk og kreativitet, men hvor det også skal være tid for å nyte selv om det er noen nye prosjekter på gang.

Tone Broberg sin hage;
Rekstadgutua 58, 2850 Lena. Parkering merket opp til Rekstadgutua 66 (gå ned igjen til nr. 58)
Stor naturtomt med frodige stauder og omkranset av skog og hekker. Tone har ikke vektlagt roser i sin hage, men på staudeområdet er hun plantesamler å regne! Mye har tilpasset seg tøft totenklima gjennom årene og hagen er egenopparbeidet fra beite- og skogsterreng. Tone elsker å spa nye bed, bruke kalkstein og jordforbedre. Koselige «rom» i hagen. I stabburet og lysthuset kan du kjøpe varer fra Tones brukthandel. Brukthandelen vil være åpen etter kl. 16.00 også begge dager.

Inger Oline og Arnfinn Hovland sin hage;
Nerkilevegen 7, 2849 Kapp. Avkjøring fra Mjøsvegen 200 m sør for Kapp skole. Nedkjøring skiltet fra Mjøsvegen.
Hage anlagt av gartner Janne Bang som er kjent fra firmaet «Late hager». Hagen ligger på østvendt tomt i et lite og hyggelig boligfelt med flott utsikt over Mjøsa. Mange tettvoksende stauder og roser i skjønn forening. Kan også skilte med hagedam og blant annet en flott, russisk pil!

Vi i Østre Toten hagelag ønsker deg trivelige dager i de åpne hagene – og håper du blir inspirert til egen hageglede.