Viktig å gi fuglene vi mater hele vinteren reirplass i hagen!

Gamle, hule trær er populære reirplasser for hulerugere, men er etter hvert blitt en sjeldenhet i naturen. Ved å sette opp fuglekasser i hagen kan flere fugler finne en egnet reirplass.

Gamle hule trær er populære reirplasser for hulerugere, men er etter hvert blitt en sjeldenhet i naturen mange steder, og det er hard konkurranse om å finne ledige hakkespetthull. Ved å sette opp fuglekasser i hagen kan flere fugler finne en egnet reirplass. Fuglekassene skaper liv i hagen og hageeierne får hjelp til å holde innsekter som mygg, larver av forskjellig slag og bladlus i sjakk gjennom hele hekkesesongen.

Vi kan byge fuglekassene selv, eller kjøpe ferdige kasser fra mange forskjellige firmaer. allerede i februar er mange fuglearter på utkikk etter bolig, og da er det første mann (eller fugl) til mølla som gjelder.

 

Billedtekst: Ivrige barn i Barnas Hageselskap Ottersøy og omegn laget sin egen fuglekasse på en kveld i februar 2017. Med litt tilrettelegging og hjelp fra foreldre og besteforeldre ble det mange flotte kasser.

 

 

Fuglekassebyggerens lov:

  • Heng ikke opp flere kasser enn du kan vedlikeholde.
  • Fest kassene slik at de ikke skader trær eller kan falle ned.
  • Forstyrr ikke fuglene under reirbygging og egglegging.
  • Rør ikke egg og unger.
  • Rens kassene når hekkesesongen er over.

LYKKE TIL!