Nå er det straks 1000 åpne hager

Nå er det straks 1000 åpne hager

Søndag åpner hagefolk porten for kjente og ukjente. Dette er sjansen til å søke hageinspirasjon og hageglede i hager landet over. (Foto: Kristina Skjemstad)

De fleste hageeiere som har deltatt tidligere på 1000 åpne hager beskriver en hektisk, men veldig morsom dag. Mange søker etter hager i eget distrikt og legger en slagplan for hvordan de skal kunne rekke over flest mulig som de ønsker å besøke. De fleste av hagene er åpne mellom 12-17. Hagene kan være alt fra en liten kolinihage til store, offentlige parkanlegg og alminnelige private hager i ulike størrelser. Her finner du landets hagetilbud denne 1000 åpne hager søndagen, 26. juni.

Obs – besøkshager er noe annet – besøkende må finne fram til aktuelle hager under 1000 åpne hager! 

Hagerierne har selv lagt inn en liten beskrivelse av egen hage og det er mangfold som karakteriserer tilbudet. Alt er lov – også ugress! Noen har dam, med eller uten fisk, andre har høner. det summer i alle hager og enkelte har lagt spesielt godt til rette for humler, bier og sommerfugler. Høner er populært, veksthus er manges drøm –  de kommer i alle størrelser og prisklasser, så trolig er det størrelsen på lommeboka og hagen som er avgjørende. Lykken kan gro på liten plass – også i pallekarmer som mange hageeiere dyrkere grønnsaker med kort vei inn til kjøkkenet. Eller utekjøkkenet! Andre har en (ny) grønnsakshage – av godt, gammelt merke. Og grønnsaksdyrkingen gjemmes ikke bort, men finner sin plass i hagen blant stauder og sommerblomster. Det finnes japanskinspirerete hager, romantiske hager – stramme, minimalistiske hager. Alt er lov – også ugress!

Nyt søndagen på besøk i andres hager på søndag og stor honnør til alle 1000 åpne hager-verter som deler sin hageglede med alle som vil legge turen innom denne dagen!