Ålesund og omegn hagelag – hagemøte 22. november 2017

Ålesund og omegn hagelag – hagemøte 22. november 2017

Knut Langeland kommer til Haug selskapslokaler den 22.11.2017 kl. 19.30. Tema denne gangen er Busker og trær i hagen. Langeland har vært i Ålesund og omegn hagelag tidligere og er en populær foredragsholder. Vi ønsker alle hageinteresserte hjertelig velkommen.

Knut Langeland skriver følgende:

“Busker og trær har mange funksjoner i hagen. De kan fungere som hagens vegger og tak og gir hagen inndeling og struktur. Mange hagedyrkere er altfor redde for å bruke trær i hagen fordi de ønsker mest mulig sol. Men en hage uten trær og skygger har lett for å virke flat og lite spennende. Utvalget av busker og trær er stort så det går an å velge trær som ikke blir for store og busker som bidrar til hagens utseende over lang tid.

Langs mørekysten er klimaet på noen måter gunstigere enn ellers i landet, og en del busker og trær vil trives bedre her enn andre steder. Det er derfor viktig å bruke de mulighetene som finnes. Jeg vil fortelle om noen av de plantene som jeg liker og hvordan man kan legge til rette for å bedre mulighetene for overvintring i den enkelte hagen.”

Knut Langeland har blant annet gitt ut hagebøkene “Stauder i norske hager « og “Praktfulle hager og historiske gods.” Han har med noen eksemplarer av disse som han kan selge for kr 250,- pr stk.