Mikrogrønt : Ert

Mikrogrønt : Ert

Bløtlegg frøene i kaldt vann i en halv til en dag. Pass på at du bruker rikelig med vann i en stor bolle, ertene suger opp store mengder vann og sveller seg tykke.

Du kan så dem direkte, men vi foretrekker å overføre dem til en sil. Skyll ertene i silen to til fire ganger om dagen, i en dag eller to til, til kimen kikker ut.

Trykk jorda forsiktig til for å få flate. Spre frøene jevnt og trykk forsiktig til for å sikre kontakt med jorda. Fukt godt to ganger om dagen. Oppbevares tildekket i tre til fire dager før spirene eksponeres for lys. Vann én gang om dagen, slik at jorden er fuktig, men ikke våt.

Bløtlegging av frøene: 4–12 timer
Egnet dyrkemedium: Hydroponisk og jord (foretrukket)
Spiretid: 2–3 dager
Høsting: 12–16 dager
Farge: En lang stilk med blad på toppen
Smak: Søt, frisk (smaker som erter)
Form: Stilkete, rankete
Tekstur: Sprø, saftig
Næringsstoff: Vitaminer A og C, folsyre, kalsium, jern og fiber