Erteskudd på en, to, tre!

Friske, sunne spirer rett fra vinduskarmen til brødskiva hver dag. Erteskudd sår du på en, to, tre!

Ertespirer er nydelige på smak, og superenkelt å dyrke!

Du trenger godt fuktet jord, ca 5 cm, i en (brukt) plastboks med hull. Et brett under, for å unngå jordsøl og vann. Tørkede erter fra matbutikk, eller fra frøforhandler. Bløtlegg gjerne først, men det er ikke nødvendig.

Erter tett i tett

Legg ertene tett, men unngå overlapp. Trekk over plast og sett i vinduskarmen i romtemperatur. Vann, men ikke drukne! Du kan høste to ganger før du må så på nytt.

Litt om gangen

Ikke så for mye på en gang. Spirene smaker best når de er små. Så heller med jevne mellomrom så du har til salaten, garnityret og brødskiva.

Tips! Erter er lett å så for små barnehender, og spirer raskt! Fin aktivitet for den som er liten, og bittelitt utålmodig.

Knekkebrød med smøreost preppet med deilige friske, nyklippede ertespirer. Foto Tonje Waaktaar Gamst

 

FAKTA
Bløtlegging av frøene
: 4–12 timer
Dyrkes i: Jord
Spiretid: 2–3 dager
Høsting: 12–16 dager
Farge: En lang stilk med blad på toppen
Smak: Søt, frisk (smaker som erter)
Form: Stilkete, rankete
Tekstur: Sprø, saftig
Næringsstoff: Vitaminer A og C, folsyre, kalsium, jern og fiber