Aksjon mot bulkemispel og parkslirekne

Dette er tida å minne om disse to. Nå kan vi rive opp nye småplanter av bulkemispel og vi kan kutte ned parkslirekne. Nedkuttet avfall fra parkslirekne kan leveres gratis på BIR sine gjenvinningsstasjoner i GJENNOMSIKTIGE PLASTSEKKER som restavfall.

Nå må vi ha en aksjon mot bulkemispel og parkslirekne! Dette er tida å minne om disse to nå. Nå kan vi rive opp nye småplanter av bulkemispel og vi kan kutte ned parkslirekne.
Bulkemispelbærene spres av fuglene. Bare kjernebiter som har skjønt det; den fuglen spiser kjernen som er næringsrik og slutter ut fruktkjøttet, som ikke er næringsrikt. De andre gjør omvendt og sprer derfor denne planten.Etter å ha vært innom fuglemagesyren, er frøet ekstra spirevillig.
Parkslirekne vokser minst 2,5 m i en sesong. Den har røtter som går 3 meter ned og 7 meter i bredden. HVER plante! BIR har gitt en avtale om at nedkuttet avfall fra parkslirekne kan leveres gratis på deres gjenvinningsstasjoner  i GJENNOMSIKTIGE PLASTSEKKER som restavfall.
Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Hageselskapet Hordaland , Mattilsynet. Fylkesmannen og Bergen kommune ved parkdrift, som også resulterte i flott omtale i NRK Hordaland.
Hageselskapet Hordaland ønsker at vi skal ha god plass til stedegne arter, uten bulkemispler som kan spre pærebrann til fruktbøndene og nærmiljøet og hage fri for parkslirekne i hagen. Vi fjerner mekanisk og tar hensyn til miljøet.