Sogn Hagekoloni

Her finner du oss

Åpningstider

  • Besøkshage

Siden 1909 har Sogn Hagekoloni vært et grønt, frodig og dyrket område for byens befolkning.
Snart hundre år senere fremstår kolonihagen vår som en oase nær Oslo sentrum, med Ullevål Stadion og Ringveien som nærmeste naboer. På dette området finner du 204 sjarmerende hytter og frodige parseller innenfor 5,5 kilometer hvitmalte gjerder. Området er beplantet med over 1000 frukttrær, og her finnes ca 1500 bærbusker og mange kilometer bringebærhekk.

Spesialitet i hagen

Vi har aktive bifolk og birøktere i hagen, og deltar i et forskningsprosjekt om "bier i byen". Her finner du også "Museumshytta" - vår eldste hytte som stammer fra 1909. Lille Deichmann er bibliotek og Lille Cafè har åpent hver søndag fra mai til september kl. 13-15.
I forbindelse med at Oslo skal være europeisk miljøhovedstad i 2019, deltar vi i et forskningsprosjekt i regi av NIVA som utprøver grønne løsninger for overvannsproblematikk.

Velkommen til vår Hage- og Musikkfestival - SeSogn - som avholdes 15. og 16. juni 2018. Gratis inngang. Opplev flotte artister, klovneskole for barna, fristende mat- og drikke selges, salgsboder med mange spennende produkter fra hagen og andre. Se mer på sesogn.no for program og artister