Missunthagen

Her finner du oss

Åpningstider

  • 1000 åpne hager
  • Besøkshage
  • Medlemshage

Missunthagen ligger veldig fredelig til i skogen, og er en viktig del av småbruket Missunt. Her bidrar mange forskjellige dyr med gjødsel til hagen og noen bifolk sørger for pollineringen. Hagen min er på ingen måte perfekt, men det begynner å bli mye fint i den. Jeg er veldig glad i roser, stauder, pelargonia, tårer og klematis, men favner om det meste, og gjerne planter som ikke er så vanlige. Gult er jeg ikke så glad i, derfor er det ikke så mange gule blomster her.
En liten dam utenfor drivhuset huser hver vår både frosker og padder, med dertil rumpetroll og andre levende kryp som finner veien hit. Sommeren 2015 ble det anlagt en større dam i hagen, vi tror den er på bortimot 5000 liter. Her svømmer for tiden 14 gullfisk, og i løpet av sommeren forventes økning i fiskestimen.
Hagen, eller gårdstunet om man vil, er på ca 5 mål, og det blir mindre og mindre gress for hvert år, noe hagesjefen liker veldig godt.
Her er god plass til å sitte ute og ta en kaffekopp om man ønsker, og bevegelseshemmede kan se det meste av hagen fra uteplassen. Endel av hagen er hellende, så det er ikke like enkelt å ta seg frem med rullestol overalt, men med litt hjelp er det ikke umulig..
Drivhuset var i utgangspunktet på ca 11 Kvm, men ble utvidet til ca 18 Kvm i 2014, noe vi ble veldig fornøyd med. Her dyrker vi forskjellige tomater, slangeagurker, paprika, chili og dessuten druer og månedsjordbær.
Selv om Hagen ligger i skogen er det veldig åpent rundt tunet her, da vi har et jorde på ca 15 mål. På tunet tripper hønene rundt, to geiter holder øye med oss fra uteplassen sin, og pusene lar seg gjerne kose. Siden den brune sneglen også har funnet veien til hagen vår, har vi gått til anskaffelse av moskusender, noe som har begrenset sneglebestanden betraktelig. Kaniner får også lov til å hoppe rundt, noen ganger helt fritt, ellers i egne innhegninger.
Hagen vår er hele tiden i forandring, utfordringen for oss fremover er å ikke la seg friste for mye av hagesentras tilbud, men heller flytte på planter som står for trangt.
Velkommen til hagen i skogen.

Spesialitet i hagen

Stor og ny hagedam med bekk fra en mindre dam. Ca 100 forskjellige roser, og 40 ulike fuksiaer. Mange stauder og busker. denne sommeren har jeg vært så heldig å få være med på roseutprøvinger i Norge. Har mottatt 23 roser fordelt på 8 sorter fra roseforedleren Tantau i Tyskland, et spennende prosjekt som skal gå over tre år. Foreløpig kommer alle med fine skudd, så får vi se om alle klarer vinteren......