Hagen i skogkanten

Her finner du oss

  • 1000 åpne hager

En hage til nytte og glede for store og små

Huset vårt sto ferdig i 1981 og var plassert “ute i skogen” på gården der min mann er født og oppvokst. Rundt oss var det trær, myr og berg i dagen, men også en flott utsikt mot fjorden og fjella på den andre sida. Mesteparten av hagen vender seg derfor den vegen.
Hagen har vokst fram litt etter litt mellom berg og furutrær, og det er blitt noen flere bygninger på tomten også. Vedskjul med hønsehus, garasjer, en liten hytte og et par små drivhus. Det er derfor ikke en særlig helhetlig hage. Vi snakker om kjøkkenhagen, drivhushagen, andedammen (moskusender), hyttehagen (med hønsegården rett ved) og Spiseplassen/Steinhagen. Sistnevnte har et lite overbygg, peis og grill og mange sitteplasser. Den er omkranset av gode bed for blomster, urter og hva som ellers måtte dukke opp. Vi bruker mye stein, røtter og andre materialer vi finner i naturen rundt oss.
Vi sår en mengde sommerblomster, grønnsaker, urter og tomat/agurk til eget bruk (og til å gi bort til venner og familie).
Besøker du hagen vår vil du fort finne ut at her er det lite system, men frodig og variert. Og mange plasser å slå seg ned for en pust i bakken. Her skal både barn og voksn bevege seg fritt, spille ball, kaste hestesko og bare kose seg. Leikeplassen til barnebarna er også et viktig samlingspunkt. Velkommen innom!