Praktisk info til hagevertene

Vi setter stor pris på at du raust åpner din hage for kjente og ukjente søndag 24. juni. De fleste av oss stresser nok litt når vi skal ha gjester, men vi vil berolige deg dersom dette er første gang du er med. Hagefolk er blide, vennlige mennesker som ikke kommer innom for å sjekke om det er tilfredsstillende luket eller om plenen er nyklippet. Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere er svært likelydende: Det var ganske hektisk – og veldig morsomt!

Ofte glemmer man de aller nærmeste, så husk å invitere familie, venner og naboer også. Mange av hagelagene våre bistår medlemmene sine med praktisk hjelp i forbindelse med arrangementet, så ta gjerne kontakt med ditt lokale hagelag og hør om de har et opplegg for dagen.

Hvordan du velger å avvikle dagen bestemmer du selv. Du kan by på kaffe og en kakebit. Ingen forventer servering, så du kan gjerne ta litt betalt for dette! Noen selger produkter fra egen hage, som honning og syltetøy. Populært! Men det holder lenge å ønske velkommen og svare på spørsmål om hagen, og dem er det ofte mange av.

Åpningstiden bestemmer du selv. Hageselskapet oppfordrer til en åpningstid fra kl 12 til 17.

Har du lagt ut bilder på presentasjonen av hagen din? Det øker publikumsinteressen, så det er veldig lurt!

Vi sender deg profileringsmateriell i forkant slik at du kan merke hagen din. Du får tilsendt:

  • Plakatmal til 1000 åpne hager2 portstolpeplakater
  • Klistremerker med Hageselskapets logo til å feste på tøy (ikke på skinnjakke!) for å synliggjøre hagevertskapet og eventuelle hjelpere.
  • Vervebrosjyrer for de som skulle ønske å bli medlem i Hageselskapet. De fylles ut og stikkes i en postkasse av de som er interesserte. Porto er betalt. Eller man melder seg inn via hjemmesiden vår. Kanskje er hagelaget ditt på plass og hjelper til med eventuell verving dersom de har anledning.
  • En liten oppmerksomhet fra oss følger også med.
  • Vi lager også en elektronisk plakatmal som man printer selv og bruker i lokalmiljøet til skilting eller på oppslagstavler. Last den ned her: Plakatmal 1000 åpne hager2018

Har du spørsmål, ta kontakt med oss!

Lykke til med arrangementet!