Program 2020 – Modum hagelag

Modum hagelag inviterer til møter og aktiviteter gjennom hele året. Det er fokus på ulike tema og vi veksler mellom praktiske arbeidsmøter, kurs og foredrag. Møtene er åpne for alle og det er fri inngang, så lenge det ikke er oppgitt noe annet. Vi serverer kaffe og litt å bite i og har som regel loddsalg (ta gjerne med en gevinst til loddsalget). Velkommen!

Program for 2020:
15. januar kl. 18.30, Geithus Næringspark. Tidlig såing og miniforedrag om bruk av plantelys. Innlegg om hvorfor plantene trenger tilleggslys og hvordan dette kan gjøres både enkelt og rimelig. Deretter sår vi frø av chili, paprika, blodbeger og andre vekster som krever lang forkultivering.
19. februar kl. 18.30, Furumo svømmehall. Å lykkes i kjøkkenhagen. Temakveld med Gunnar Hope i panelet, lokal ressurs med lang og bred erfaring med kjøkkenhage i både liten og stor målestokk.
17. mars kl 18.30, Midt-Buskerud bibliotek, Vikersund. Hage i krukker, potter, urner og kar. Foredrag v/Arild Sandgren. La deg inspirere til å pynte hagen, inngangspartiet eller terrassen med bugnende krukker og plantekar. Du kan dyrke det meste i det meste! Arild Sandgren gir gode dyrkingstips til den som vil ha vakre krukkearrangementer gjennom hele sesongen. Arild Sandgren er hageskribent, ivrig hobbygartner og redaktør i bladet Hagen for alle.
22. april, kl 1830, Felleskjøpet Nedmarken. Så – og priklemøte. Arbeidsmøte med såing og bytte av småplanter. Vi holder jord og frø, ta gjerne med småplanter for bytting hvis du har.
10. mai kl 0900- ca 1700, buss fra Åmot skysstasjon. Hagetur til Østfold. Vi besøker Villingstadparken Besøkshage i Røyken, Mjærum staude- og urtesalg i Hobøl og Krukkegården på Ås. Pris inkl enkel servering: 350,- for medlemmer, 450,- for andre.
5. og 6. mai, kl 1830, sted ikke avklart. Dugnad til grønt loppemarked.
Mai, dag, tid og sted ikke avklart. Ramsløktur i samarbeid Eiker soppforening.
9. juni kl 1830, Holoveien, Åmot. Dugnad til grønt loppemarked.
11. juni kl 1300-1900, Åmotsenteret. Grønt loppemarked.
28. juni, avreise fra Åmot skysstasjon kl 1100. Hagevandring i forbindelse med 1000 Åpne hager. Vi besøker åpne hager i nærliggende kommuner. Kjøring med privatbil. Fri deltakelse.
19. august kl 1830, Svendby gård, Drolsum. Hagevandring med fokus på grønnsaker og kjøkkenhage. Vi besøker familien Hope og Svendby gård og gårdsutsalg på Drolsum. Kjøring med privatbil.
8. september, Åmot skysstasjon 1645. Sopptur. Soppkyndig Ingjerd Sjevling Caspersen Kopperud veileder oss på sopptur i området rundt Breivik gård. Servering av soppsuppe underveis.
20. September, tid og sted ikke avklart. Vinteropplag av knoller og blomster, deling av stauder. Arbeidsmøte med erfaringsutveksling og dugnad til neste års loppemarked. Ta gjerne med overskuddsplanter og knoller, hvis du har.
6. oktober kl 18.30, Midt-Buskerud bibliotek, Vikersund. Gravefri dyrking –gjenopprett jordens økosystem i bedet. Foredrag v/Cecilie Mossige, kunstner, hobbydyrker og tekstprodusent. Hun dyrker grønnsaker og bær til eget bruk på en gravefri parsell i Oslo og holder praktiske og nettbaserte kurs i gravefri dyrking. Se www.growspace.no
Onsdag 28. oktober. kl 19.00, Geithus Næringspark. Årsmøte med utskjæring av gresskar til Halloween og servering av gresskarsuppe og annen kortreist mat fra bålpanne.
Tirsdag 25. nov kl.18.30, Lobbenstua, Simostranda. Julemøte. Vi lager adventskrans og pynt til jul. Inngang: 50,- for medlemmer, 100,- for andre.

Vi minner om at hagelaget har har sitt eget bibliotek med flotte bøker om hage og dyrking? For å gjøre biblioteket mer tilgjengelig, har vi nå samlet bilder av alle bøkene våre i albumet «Hagelagets bibliotek» på Facebooksiden vår. Bøkene kan lånes av alle hagelagets medlemmer. De oppbevares fast i lokalene våre i Geithus, men vi tar gjerne med bøker til møter andre steder. Ser du en bok du vil låne, er det bare å sende en melding, så avtaler vi hvor og når du kan låne den.

Kontaktinfo:
E-post: modum.hagelag@gmail.com
Leder/kontaktperson: Hege Bendiksby, 95817478, hege.bendiksby@gmail.com
Sekretær: Siren Clarke, 97072838, sirenmv@hotmail.com
Kasserer: Tone Knutsen Løvstad, 41108734, tone@thonco.no
Styremedlem: Bjørnar Tegnander-Rønning, 98643939, bjornarbr@gmail.com
Styremedlem: Guri Evju Røed, 95709255, guri-roe@online.no
Styremedlem: Ann Kristin Egeberg, 97668812, ann.kristin.egeberg@nortekstil.no