program 2020 – Hole og Ringerike hagelag

 

03. mars kl.19.00 HAGEPLANLEGGING  foredrag av Helen Fredholm fra Cottage garden, Toten. Trenger du tips og inspirasjon til å få hagen din til å fungere som du vil, både praktisk og estetisk? Helen er en hageglad dame som er flink til å dele sin kunnskap og erfaring, illustrert av fargerike og frodige bilder av hagen sin.

02.april kl. 19.00 VANN OG FISKEDAM I HAGEN foredrag av Turid Kind. Vi får praktiske tips om anlegg, beplanting, vedlikehold, egnete fiskesorter og dam på vinterstid.

18.april kl. 11.00 – kl. 15.00 AKTIVITETSDAG for hele familien på Haugvang i Haugsbygd. Her blir det mulig å lage dit eget insekthotell, fugle- eller flaggermuskasse, det blir salg av frø av insektvennlige planter, det skal holdes foredrag om fugler og insekter i hagen. Ta med barn og barnebarn.

23.mai kl.10.00 – kl.14.00 det årlige PLANTEMARKED i Fengselshagen i sentrum Hønefoss. Det blir salg av sommerblomster, grønnsaks- og urteplanter og stauder. Vi tar gjerne imot planter du har til overs som vi kan selge!

13.juni SOMMERTUR TIL VESTFOLD. Vi skal besøke Pionhagen i Barkåker til Pionmannen Eivind Hansen, videre til Staudegården i Våle og deretter til Eidsfoss Hovedgård for en omvisning inne på gården og ute i hagen, avsluttet med middag på Gamle Eidsfoss Kro. Avreise kl.08.00 fra Prestegården (Norderhov) og retur kl.20.00.

28,juni 1000 ÅPNE HAGER . Hagefolk over hele landet inviterer kjente og ukjente på besøk inn i hagen sin. Mer info om åpne lokale hager kommer.

18. august HAGEVANDRING blant pelargoniene til Anne Solberg på Blaafarveværket og vi besøker URTEHAGEN på Nyfossum. Fellesavreise fra Esso på Hvervenkastet kl.17.00

22.september kl.18.30 OLDEMORSHAGEN foredrag av Tellef Lund fra Tjøme hagelag. Selv om blomster moten varierer, er det fortsatt mange av oldemors blomster vi vil ha i hagen. Akeleier, liljer, løytnantshjerter, riddersporer, peoner og mange, mange fler!

20.oktober kl.19.00 ÅRSMØTE og MARKENS GRØDE, mer info kommer

24. november kl.19.00 JULEMØTE med enkel servering: vi lager julepynt

 

Hageinteressert og IKKE medlem hos oss enda? Det gjør ingenting, kom gjerne på en av møtene, de er åpne for alle – VELKOMMEN  

 

Alle møtene holdes på Røde Korshuset, Soknedalsveien 25, Hønefoss.

følg oss på facebook: Hole og Ringerike hagelag