Spiselige flerårige vekster v/Stephen Barstow

Foredragsholder Stephen Barstow bor i Malvik i Trøndelag og har viet 30 år til å teste ut et 8.000-tallsforskjellige grønnsaker i sin hage, de fleste flerårige og flere av dem vanlige stauder i norske hager. 

Det er lite sannsynlig at noen annen har prøvd så mange forskjellige arter av spiselige planter, og dette i et område der han ble advart, som ung vegetarianer på 80-tallet, skulle være for kaldt å dyrke grønnsaker!
Hans salat bestående av 537 sorter i 2003 ga ham tittelen «Extreme Salad Man». Stephens bok «Around the World in 80 plants: an edible perennial vegetable adventure for temperate climates» er publisert i 2014 i Storbritannia.
Det blir anledning til å kjøpe boken (kr 250 kontant eller VIPPS).
Han har ledet foreningen KVANN (Norwegian Seed Savers) og Planteklubben for Grønnsaker, Potet og Urter siden begynnelsen i 2006. Siden han tok tidlig pensjon som bølgeforsker i 2017 har han vært gjesteforsker på Ringve Botaniske Hagen i Trondheim hvor han har ansvar for Chicago-hagen, en hage for å vise frem Allium-slekten, både gamle norske matløk samlet over hele landet og et 100-talls botaniske arter.
Foredraget blir på norsk og er lagt opp rundt hans bok Around the World in 80 plants med fokus på prydsaker (prydgrønnsaker eller edimentals). Han har reist verden rundt de siste 5 årene og holdt kurs og foredrag om flerårige grønnsaker og klimavennlig grønnsaksdyrking.
Møtet holdes på Nesodden menighetshus, Jaerveien 18 kl 19.00. 
Vi starter presis kl. 19.00 siden Stephen skal rekke nattog til Trondheim etter foredraget. 
Inngang Kr 30 for medlemmer av Hagelaget og KVANN og Kr 50 for ikke medlemmer. 
Det serveres kaffe/te & kake. Etter foredraget blir det også frøbytte! Ta med frø om du har 🙂