Hvordan pynte til fest!

Hvordan pynte til fest!

Onsdag 21. september hadde vi et særs hyggelig foredrag holdt av Margit Sagvolden, eier av Strømmen Interflora. Tema var borddekorasjoner.

Foto: Kristine B. Evensen
Foto: Kristine B. Evensen

Sagvolden hadde med en av sine butikkansatte som innehar NM-tittelen i borddekorering for både junior og senior! Hun utviste ferdigheter som overgår hva de fleste av oss kan få til, men inspirerende var det likevel.
Foredraget startet med at vi ble sendt ut på leting etter levende materiale som vi tok med inn til Sagvolden og som hun så brukte til dekorering av et lite middagsbord vi hadde arrangert på forhånd. Her fikk vi se hvor enkelt dekorering kan gjøres – og med enkle midler. Grener, blader, noen få blomster og noen kvister med nyper er nok til å skape feststemning i stua.

Foto: Inger Ellingsen
Foto: Inger Ellingsen

I løpet av halvannen time hadde de to dyktige jentene laget en krans, en lang og smal borddekorasjon, en oval og en rundt bukett, en høy og smal oppsats og en enkel dekorasjon med en stor artisjokk. La piece de resistance var en oppstats på et lekkert speilfat med ti-tolv små glassvaser, noen sammenbundne grener med grå mose og mange ulike blomster i forskjellige rosa-lillatoner.

Etter foredraget kjøpte hagelaget en av oppsatsene og denne hadde vi som hovedpremie i kveldens loddsalg. Det resulterte i én lykkelig vinner og mange misunnelige sukk i salen.

Foto: Siv Nerby
Foto: Siv Nerby