Bokashi – japansk måte å omdanne matavfall til prima jord

Bokashi – japansk måte å omdanne matavfall til prima jord

Matavfall er for det første mest vann og forøvrig en kjemperessurs. Hagens gull. Det beste er om vi komposterer selv, hjemme, og lager vår egen, næringsrike jord. 


Tirsdag 10. mars ønsker vi velkommen til et foredrag om Bokashi v/gartner Yngvil S. Thomassen fra Bokashinorge.no

Bokashi – japansk måte å omdanne matavfall til prima jord

Sted: Lund på Fetsund Lenser, Lundveien 3, kl. 19-21
Inngangsbilletten koster kr 50
Det inkluderer et lodd, bevertning med hjemmebakte kaker, kaffe/te og hyggelig hageprat.

  • Matavfallet i vårt distrikt som samles inn av ROAF, fraktes med lastebil 13 mil gjennom Oslo

og ned til Tønsberg for å bli til biogass. Vi kan gjøre mye for å redusere mengden matavfall – og matsvinn.

Om vi reduserer matsvinnet kan vi redusere store mengder CO2 og samtidig binde karbonet i jorda.
Kan det bli bedre?

Matavfall er for det første mest vann og forøvrig en kjemperessurs. Hagens gull. Det beste er om vi komposterer selv, hjemme, og lager vår egen, næringsrike jord.

Men ikke alle har plass til en kompostbinge ute, og ikke alle lager nok matavfall selv til å holde en kompobinge gående. Selv om vi i gjennomsnitt kaster nærmere 50 kilo mat hver i året.

Løsningen kan være bokashi – en japansk metode for å kompostere matavfallet inne og som ikke krever så stor plass.