Så grønnsaker nå

En del av grønnsakene vi dyrker i kjøkkenhagen trenger litt lenger sesong enn den vi kan tilby her til lands. Så nå og gi dem en bedre start.

Jo romsligere potter vi kan tilby, desto bedre for plantene. Deretter gjelder det å gi så gode forhold som mulig. Straks frøene har spirt må de ha mye lys, vann og næring etter behov. I starten svært sparsomt, deretter mer ettersom plantene vokser. Om plantene vokser mye og fort, vurder en ekstra ompotting. Vi vil ikke at småplantene skal sture på grunn av dårlig plass.

Husk at alle planter trenger en forsiktig tilvenning til utelivet, herding, før utplanting.
Bruk minst en uke med god lufting eller aller helst korte opphold ute. Etter planting, dekk med 2–3 lag med fiberduk (agrylduk) for unngå solsviing og skade på kalde netter.

Grønnsakene vi sår i april er:

Uker til utplanting Spiretemp Dyrkingstemp
Agurk veksthus I slutten av mai* 20 grader 20 grader
Melon til veksthus I slutten av mai* 20 grader +
20 grader
Blomkål 4–5 uker 18–20 grader 20 grader
Brokkoli 4­–6 uker 20 grader Senkes e. spiring
Grønnkål 4–5 uker 15 grader
Hodekål 4-5 uker
20 grader Min 13 grader
Rødkål 4-5 uker
20 grader Min 13 grader
Rosenkål 4-5 uker
15 grader
Kinakål 3-4 uker
20 grader Min 16 grader

*Uoppvarmet veksthus

 

Ps! Om du ikke har tid eller forhold som egner seg til oppal av småplanter, er det ingen skam å kjøpe ferdige i hagesenteret.