Hageselskapets fageksperter

Hageselskapets fageksperter

Som medlem av Hageselskapet har du mulighet til å få svar på alle hagerelaterte spørsmål. Enten du har stor hage, en liten hageflekk, balkong eller kanskje en takterrasse, ingen spørsmål er for små.

Send en e-post, merket med bostedskommune og medlemsnummer til fagekspertene@hageselskapet.no. Alternativt kan du sende brev: Det norske hageselskap, Pb 53 Manglerud, 0612 Oslo.

Telefonservice

I sesongen kan fagekspertene også treffes på telefon: 815 33 455

Tast inn ditt medlemsnummer, etterfulgt av #-tasten. Konsulenttjenesten er åpen fra og med 1. april til og med 30. september.

Vi har skreddersydd et panel for å kunne besvare et hvilket som helst spørsmål knyttet til hagebruk, blant annet:

  • Skadedyr og plantesykdommer
  • Ugress
  • Kompostering
  • Gjødsling og jordforbedring
  • Grønnsaker, frukt og bær
  • Rett vekst på rett sted
  • Dyrking i veksthus
  • Stauder, prydbusker og trær
  • Hvilken plante?
  • Tekniske løsninger, som trapper, dammer, levegg, mur m.m.

Våre eksperter er:

Andrid Solaas InnsetTirsdager kl. 10–13

Andrid Solaas Innset, avdelingsleder ved kompetansesenteret på Hjeltnes vidaregåande skule i Hardanger.
Hun har bred erfaring innen hagebruk generelt. Har kunnskap om valg og stell av grøntanleggsplanter og om plantearrangementer i hagen.

 

Onsdager kl. 10–13Anne Killingbergtrø

Anne Killingbergtrø, utdannet gartner og fagkonsulent i park- og hagedrift. Har erfaring fra arbeid i hagesenter, veksthus. Etablering, stell og vedlikehold av hageanlegg, samt innendørsbeplantning. Tidligere lærer ved Natur vgs. Er i dag medansvarlig i foretaket Gartnertjenester.

 

Mona NordliTorsdager kl. 18–21

Mona Nordli, gartner med 20 års allsidig bakgrunn fra produksjon og rådgivning. Bred kompetanse innen (økologisk) dyrking av grønnsaker, frukt/bær med nøkkelområdene; jord, vekstskifte, valg av sorter og plantevern. Faglærer  Natur vgs.

 


Ron BruinvisDamekspert

Svarer på skriftlige henvendelser. Bruk våre adresser som nevnt i innledningen.

Ronald Bruinvis var allerede i ungdommen opptatt av hagedammer og har stor kunnskap om dam, særlig som et økologisk system.
Driver i dag foretaket Natur i Fokus som har spesialisert seg på planlegging og anlegg av dam.


Gustav RedalenFruktekspert

Svarer på skriftlige henvendelser. Bruk våre adresser som nevnt i innledningen.

Gustav Redalen har vært professor i hagevitenskap ved Sveriges lantbruksuniversitet, forsker og lærer ved Norges landbrukshøgskole (nå NMBU), fagsjef i Det norske hageselskap og fruktdyrker. Han har engasjert seg spesielt i miljøvennlig dyrking, riktig sortsvalg, pollinering og beskjæring.


even brattbergJordprøver

Ubalansert jord? Som medlem av Hageselskapet får du hjelp til praktisk tolkning av jordanalyseresultene.

Even Bratberg er tidligere statskonsulent i hagebruk fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Hans spesialområde er hagebruk generelt, gjødsling og jordanalyser og vil, ut fra dine prøver, gi kyndig veiledning om gjødslig, kalking og så videre.

Hageselskapet samarbeider med firmaet Eurofins, som tar jordanalysene inn i sitt laboratorium. Les mer om jordanalyse på Eurofins hjemmesider. Skjema for innsending av jordprøve finner du ved å klikke her. Ønsker du en vurdering av jorda utført av Hageselskapet, så kryss av for det på bestillingen, og husk å oppgi medlemsnummer.