Kakeoppskrifter

Kakeoppskrifter

På hagelagsmøtene serveres det som regel kaker, te og kaffe. Her har vi vært så heldige å få oppskrifter på to av de deilige kakene som Inger varter opp med rett som det er.

Apotekets Krydderkake i langpanne

Denne kaken er uten egg, mettende og veldig god.

7,5 dl surmelk / kefir / kulturmelk
6 dl / 550 gram sukker
150 gr smeltet smør
3 ts kanel
1 ts malt nellik
1 ts malt kardemomme
1 ss natron
9 dl / 550 gram hvetemel (1-2 dl kan erstattes med havregryn og grovt hvetemel for et sunnere alternativ)
3 ss appelsinmarmelade.

Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Bruk en stor bakebolle og ha alt i. Alt røres sammen og has i en 30x40cm langpanne  (smurt eller med bakepapir).

Stekes ved 200 grader i ca. 35 minutter. Hvis du vil kan drysse over litt melis til pynt.

 

Dansk og vidunderlig Toscakake

3 egg
225 gr sukker
0,5 dl fløte
150 gr hvetemel
1,5 strøket ts bakepulver
100 gram smeltet smør

Mandelglasur av:
50 gr skoldede hakkede mandler
75 gr sukker
75 gr sukker
75 gr smør
1 strøket ss hvetemel
1 ss fløte

Røren:
Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Fløte, hvetemel og bakepulver røres i porsjonsvis og til sist det smeltede og avkjølte smøret. Røren helles i en normal stor rund kakeform. Stekes ved jevn varme på 200 grader i 15-20 minutter. Da tar du kaken ut og heller over mandelglasuren (se nedenfor) før den skal steke videre i 10-15 minutter.

Mandelglasuren:
Bland mandler, sukker, smør, mel og fløte i en kasserolle. Kok opp og hell varm over kaken. Kaken steker så videre ca. 10-15 minutter. Glasuren trenger litt ned i kaken og gjør at kaken ikke blir tørr og smaker veldig godt.

Total steketid for toscakaken er 30-35 minutter.